În a doua jumătate a secolului al XIX, pe acest teren exista doar un parc (aşa-numitul Vorpark), aflat în proprietatea oraşului, cedat de armată cu condiţia ca terenul să fie întreţinut ca parc.

Însă, acesta era foarte neglijat şi întrebuinţat mai mult ca teren de joacă pentru copii şi pentru instalarea unor tarabe. Deşi armata s-a opus acestei hotărâri, în 1888, primăria decide să parceleze terenul în 20 de loturi de casă, cu condiţia ca pe Calea Andrássy (actualul Bulevard 3 August 1919) să nu fie construite decât case cu etaj.

În aproximativ 10 ani, toate cele 20 de loturi de casă au fost ocupate. Astfel a apărut şi Palatul Ferencz Pruschinovsky, ridicat între anii 1892-1893, în stil eclectic/istoricist.

Conform unui registru comercial german de adrese din Pesta din 1867-1881, Ferencz (Franz) Pruschinovsky este listat ca membru în consiliul de conducere al "Fabricii pe Acţiuni" (Temesvarer Aktien Fabrikshof), societatea care a înfiinţat Fabrica de Bere din Timişoara, în 1868. În acelaşi registru, el mai apare şi ca membru în consiliul de conducere al Băncii Comerciale Timişoara (Temesvárer Gewerbebank. Act). Într-un ghid al companiilor din Budapesta (şi împrejurimi), apărut în 1887, Pruschinovsky este listat ca negustor de blănuri din Timişoara.

Iniţialele "HI" de pe poarta Palatului Ferencz Pruschinovsky din Fabric rămân în continuare un mister.