Palatul Anheuer a fost ridicat între anii 1900-1901, în stil Secession, cu ajutorul inginerului constructor Eduard (Ede) Reiter. Faţada clădirii se remarcă prin deosebitele personaje feminine şi lirele aurite care împodobesc al doilea etaj. A fost ridicat în acelaşi timp cu Palatul Ignacz Heymann, deşi cele două imobile prezintă expresii plastice total opuse.

Comanditarul clădirii, Franz Anheuer, a fost director de Casă de economii. Numele său apare pe lista ultimilor 224 de consilieri municipali, care la 28 octombrie 1918, în cadrul Adunării Generale ordinare, au luat în unanimitate următoarea hotărâre: 1. Oraşul doreşte imediata încheiere a păcii. 2. Independenţa Ungariei să fie pronunţată conform legii. 3. Să se asigure egalitatea naţionalităţilor. 4. Se cere dreptul la vot universal, egal şi secret. 5. Se solicită libertatea de asociere. 6. Să se numească un guvern naţional democratic.

Această hotărâre nu a mai putut fi îndeplinită, căci după numai trei zile, în 31 octombrie, a izbucnit “revoluţia crizantemelor” şi la Timişoara a fost proclamată Republica Bănăţeană.