Heritage of Timișoara

Salutări din Timișoara!

Pe parcursul proiectului Heritage of Timişoara, artişti timişoreni creează ilustraţii ale unor clădiri din cartierele istorice, având ca inspiraţie starea curentă de conservare sau poveştile acestor imobile. Trimite-le celor dragi o carte poştală digitală şi contribuie activ la promovarea patrimoniului cultural timişorean.

Lucian Popovici

Lucian Popovici

“Stolperstein m-a atras pentru că este o lucrare de artă în sine și anume este proiectul artistului german Gunter Demnig, care încă din 1992 face aceste „pietre” (zeci de mii până acum) în diferite țări.”

Dushky

Dushky

Este o ilustratoare căreia îi place să pună la încercare toate culorile și instrumentele ce pot lăsa o urmă pe hârtie.

Studiile ei în artele plastice și design-ul vestimentar, i-au permis să își îmbunătățească abilitățile în formele tradiționale de exprimare vizuală, însă curiozitatea ei transpune aceste explorări și în câmpul digital.

Obsesia ei pentru detalii, culori, geometrie și complexitate, poate fi observată în lucrările sale din în diverse forme ale artei cu care experimentează și pe care, câteodată, le combină intenționat (cum ar fi: grafica, ilustrația, benzile desenate, ilustrația de modă, design-ul de costum sau artă conceptuală). Deși lucrările ei variază de la creaturi la creații, ele păstrează o dualitate distinctă între naiv și îndrăzneț.

Dan Ungureanu

Dan Ungureanu

“După turul ghidat din Fabric am început să mă uit mai atent la clădirile din celelalte zone ale orașului.”

Erik Erdőközi

Erik Erdőközi

“Am vrut să trag un semnal de alarmă asupra deteriorării clădirilor și, sper eu, am reușit să redau acest fapt în ilustrațiile mele.”

Livia Coloji

Livia Coloji

“Mereu mi-a plăcut Palatul Ştefania şi l-am privit cu multă admiraţie după renovare, mai ales datorită lemnăriei verzi de la parter.”

Tina Malajmare

Tina Malajmare

“Palatul Miksa Steiner mi s-a părut întotdeauna impresionant, cu poarta masivă şi capetele de femei din piatră şi prova corabiei care iese din frontonul clădirii.”

Ana Kun

Ana Kun

”Anei îi place să mâzgălească imagini şi cuvinte cu ce apucă pe ce apucă. Chestii grele: eufemisme, aliteraţii şi alegorii. E dificil pentru toată lumea.”

Ioana Iordan

Ioana Iordan

”Absolventa a facultății de arhitectura care a migrat către domeniul designului grafic si web, Ioana încearcă sa îmbine pasiunea pentru clădiri cu ilustrația digitală.”

Kape Illustration

Kape Illustration

”Kape Ilustration este format din doi ilustratori din Timișoara, Evelyne Krall și Andrei Puică. Lucrările create de ei sunt desenate manual, pictate manual sau create digital.”

Răzvan Cornici

Răzvan Cornici

”Răzvan taie tot ce desenează, aşa ceva n-ai văzut. Colecţionează pomadă pentru mustăţi şi câinele lui crede că n-are umor.”

Amandine Leo-Bănescu

Amandine Leo-Bănescu

”Ilustrez pentru mine, pentru oamenii pe care îi iubesc și pentru oamenii care iubesc desenele mele. Îmi place să păstrez ce iese strâmb, detaliile care nu contează, umbrele și luminile.”

Andrei Puică

Andrei Puică

”Mă bucur să am ocazia, să ilustrez, alături de alţi oameni frumoşi, câteva dintre clădirile din Timişoara, faţă de care am dezvoltat în timp un ataşament, trecând în trecut deseori pe lângă ele şi întrebându-mă, oare care va fi soarta lor.”

Evelyne Krall

Evelyne Krall

Colecționară înrăită de plante de apartament, iubitoare de feline mâncăcioase, mereu cu capul pe sus să descopere noi detalii pe fațadele clădirilor pe lângă care trece.

Ovidiu Batista

Ovidiu Batista

Ovidiu Batista este absolvent al Facultății de Arte și Design, secția Grafică. Creația sa este caracterizată de interpretările expresioniste și suprarealiste ale societății. Proiectele sale sunt rezultatul unei fuziuni de elemente culturale juxtapuse într-un context satiric. În opera sa se remarcă intenția de a aborda și evidenția problematica tendinței mimetice, prin care indivizii societății contemporane își exprimă preocupările morale, etice și spirituale. Chestionând sub această formă identitatea valorică a memoriei și a intelectului. Prin urmare, subiectele ca identitatea societății contemporane, conflictul de identitate, actul de definire a identității și influența jocurilor politice sunt cu desăvârșire concepte-cheie ale creației sale. Lucrează în domeniile tehnicilor gravurii, graficii de șevalet, desen, fotografie, pictură murală și pictură de șevalet.

Adina Șufană

Adina Șufană

Sunt ilustratoare, am absolvit masterul de Grafică publicitară și de carte - Facultatea de Arte Timișoara, sunt doctorandă în anul III la Școala Docotorală de Arte UVT.

Mai multe ilustrații Nu mai sunt altele...

Scuze, nu e nimic aici :(